7 propostes per gaudir del cap de setmana de Sant Joan

Catalunya es vesteix de gala per viure la nit més màgica de l'any

Arriba la celebració de Sant Joan i Catalunya ja ho té tot a punt per viure-ho entre foc, aigua, i molta màgia. Un cap de setmana, el del 21 al 23 de juny, que també inclou la celebració de La Patum de Berga i el Corpus arreu de Catalunya. Destaquem algunes de les propostes per gaudir d'aquests dies sense sortir de Catalunya!

Grans celebracions

L'activitat estrella del cap de setmana és, sense cap mena de dubte, la celebració de La Patum de Berga, que arrencava aquest dimecres, 19 de juny, i s'estendrà fins al diumenge, dia 23. La Patum és una representació sacro-històrico-popular nascuda i derivada de les antigues representacions de teatre medieval, aglutinant celebracions paganes, que se celebra anualment a la ciutat de Berga durant la setmana de Corpus. Una festa declarada Patrimoni de la Humanitat, que no us podeu perdre.

La Patum

La Patum

Aquest dijous també arrenca la celebració del Corpus a Solsona. I és que Solsona va ser una de les ciutats pioneres a celebrar la festa del Corpus, l'any 1331. De la festa actual cal destacar-ne la cercavila amb els trabucaires, la processó, la catifa de roses a la plaça de Palau, i l'exhibició dels ballets tradicionals, entre moltes altres propostes.

Corpus a Solsona

Corpus a Solsona

I és que la celebració del Corpus arriba a pràcticament tots els municipis de Catalunya. No deixeu de consultar quines són les propostes.

Festa e les Falles al Pont de Suert

Festa e les Falles al Pont de Suert

Cap de setmana de bruixes, bruixots, foc i aigua

Aquest cap de setmana arriba la nit més màgica de l'any amb la celebració de la revetlla de Sant Joan. Una festa on el foc i l'aigua són els grans protagonistes, i en la qual bruixes i bruixots tenen un paper molt important. La celebració és la nit de diumenge, 23 de juny, però la celebració s'estén en molts municipis durant tot el cap de setmana. Destaquem alguns.

El dissabte, 22 de juny, se celebra la Nit Màgica a Canet de Mar, una variada mostra que inclou circ, màgia, foc, misteri, esoterisme, erotisme, dansa i tot allò que amb imaginació s'hi vulgui afegir. D'altra banda, la nit del 23 de juny és la Festa de les Falles de Boí de la Vall de Boí, una festa vinculada amb el culte solar que és avui en dia la gran festa tradicional de l'Alta Ribagorça. I la mateixa nit, la Festa de les Falles arriba al Pont de Suert.

Festa de les Falles de Boí

Festa de les Falles de Boí

 

Més festes relacionades amb la celebració de Sant Joan. Canyelles celebra la Fira del Solstici d'Estiu i Revetlla de Sant Joan el 23 de juny a la tarda. Una festa per donar la benvinguda a l'estiu que comptarà amb els ingredients tradicionals com són parades amb productes esotèrics, pedres, tarotistes, bruixes i la font màgica, a banda d'un correfoc i ball de revetlla.

La Flama del Canigó encén la foguera de Sant Joan a Sant Cugat

La Flama del Canigó encén la foguera de Sant Joan a Sant Cugat

I, com no pot ser d'altra manera, la Flama del Canigó tornarà a arribar a bona part dels municipis catalans, com a símbol d'unitat dels Països Catalans, per encendre la celebració de Sant Joan. Entre els molts exemples, a Sant Cugat del Vallès han preparat un seguit d'actes per donar-li la benvinguda. Un acte que servirà de tret de sortida a la celebració de la revetlla de Sant Joan, que se celebra a gairebé tots els municipis de Catalunya.

Consulteu on es fa la revetlla més pròxima a casa vostra i gaudiu de la nit màgica de Sant Joan!
 

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?