7 propostes per gaudir del cap de setmana a Catalunya

Les activitats més destacades dels pròxims dies arreu del territori

Arriba un nou cap de setmana i les activitats es multipliquen arreu de Catalunya per oferir un ampli ventall d'oci per gaudir del temps lliure. En destaquem algunes.

Durant aquest cap de setmana, del 22 al 24 de març, Tortosa recrea la caiguda de la ciutat en mans de les tropes borbòniques amb El setge de Tortosa. Els Miquelets de Catalunya seran els protagonistes d'aquestes jornades que combinen recreació històrica i divulgació de la història i el patrimoni de la ciutat, conjuntament amb els Amics dels Castells.

Parlant també de tradicions, des d'aquest diumenge, i fins al 27 d'abril, es representa La Passió de Cervera. Una representació que es remunta al segle XV, on es representava a l'interior dels temples, sent així, segons la universitat de La Sorbona de París, la més antiga d'Europa. Una representació que l'any 1969 va ser declarada d'interès públic i gaudeix d'una mediàtica reputació que la posa a primer terme pel que fa a aquesta tradició.

On també es pot gaudir d'aquesta tradicional representació, La Passió, és a Olesa de Montserrat, on es representarà fins a l'1 de maig, amb gairebé un miler de persones que la fan possible any rere any.

Reviu el Setge de Tortosa.

Reviu el Setge de Tortosa.

D'altra banda, els joves tenen una cita, fins diumenge, amb el Saló de l'Ensenyament a Barcelona, on s'ofereix una completa i actualitzada oferta d'estudis de batxillerat, universitaris, altres estudis superiors, complementaris, de formació professional i idiomes, així com de serveis a l'educació.

 

I parlant de gastronomia, hi ha diferents opcions. Diumenge se celebra la Xatonada Popular de Calafell, en el marc de la Ruta del Xató d'enguany. Aquest cap de setmana, a més, finalitzen les Jornades Gastronòmiques de la carxofa a Amposta, i fins a finals de mes es pot gaudir de la Campanya Gastronòmica La Cuina del Bacallà a Tossa de Mar.

Aquestes són solament algunes de les propostes per gaudir del cap de setmana. No deixeu de consultar les pàgines de turisme dels diferents municipis de Catalunya!

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?