7 propostes per gaudir del cap de setmana a Catalunya

Fires, festes i molt més per al primer cap de setmana de juny

Arriba el mes de juny, i a Catalunya es multipliquen les activitats per gaudir del cap de setmana i del bon temps a l'aire lliure. De totes les activitats que es proposen arreu del territori, en destaquem 7, perquè no us perdeu res!

Fira Modernista a Barcelona.

Fira Modernista a Barcelona.

Fires

Del 30 de maig al 2 de juny se celebra Litterarum, la Fira d'Espectacles Literaris a Móra d'Ebre, que vol ser un punt de trobada d'espectacles de qualsevol disciplina, musical, teatral, espectacle de carrer, arts escèniques, etc. que tinguin la literatura en llengua catalana com a eix central.

Mentrestant, del 31 de maig al 2 de juny se celebra la Fira Modernista de Barcelona, que enguany arriba a la 15a edició dedicada a Josep Maria Jujol. I els mateixos dies, no us podeu perdre l'Aplec del Caragol de Lleida, una festa declarada d'Interès Turístic Nacional, i Festa Tradicional d'Interès Nacional.

Festa de la Cirera.

Festa de la Cirera.

Gastronomia

Aquest cap de setmana arrenca la Ruta de les Tapes, Menja't Olot d'una mossegada. Durant tot el mes, 17 establiments de l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa, oferiran una tapa més un quinto Moritz 7 per 2,8€. D'altra banda, el primer cap de setmana de juny, Torrelles de Llobregat tornarà a engalanar-se per gaudir de la trenta-novena edició de la Festa de la Cirera, una celebració popular que l'any passat va superar les 5.000 persones visitants i els 3.000 quilos de cireres venudes.

 
Festa del Timbaler del Bruc.

Festa del Timbaler del Bruc.

Festes

Aquest cap de setmana, dies 1 i 2 de juny, torna la Festa del Timbaler del Bruc, la fira de la guerra del francès. La festa, amb la fira d'època corresponent, commemoren els fets ocorreguts el juny de 1808. Concretament el 4 de juny de 1808 una columna francesa sortí de Barcelona en direcció a Manresa, Lleida i Saragossa.

De l'1 al 3 de juny se celebra també una nova edició de la Festa de la Transhumància a Llívia. Una tradició centenària que la vila recupera amb la pujada amb el bestiar a peu fins a les Bulloses, on es fa un dinar de germanor.
 

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?