6 plans per gaudir del cap de setmana

Les activitats més destacades dels pròxims dies arreu de Catalunya

Arriba un nou cap de setmana, el darrer del mes de març, i les activitats no s'aturen arreu de Catalunya per gaudir del temps lliure amb diferents propostes per a tots els gustos. En destaquem cinc.

Del 28 de març al 6 d'abril se celebra el Festival MOT a Girona i Olot, que ofereix una programació d'actes literaris de la mà d'escriptors i intel·lectuals de referència. Al costat d'aquesta programació, el festival compta amb la complicitat de moltes entitats que fan que cada una de les dues ciutats visqui durant una setmana la literatura a peu de carrer i des de moltes mirades diverses.

Mentrestant, el dissabte, dia 30 de març se celebra la Mostra Nacional de Cançó Improvisada a Sant Quirze del Vallès. Un espectacle on els millors glosadors dels Països Catalans improvisen versos rimats a l'instant sobre unes melodies i uns temes donats pels organitzadors de l'acte. I diumenge, per als amants de la gastronomia, té lloc la Carxofada a Sant Boi de Llobregat, a la plaça de l'Ajuntament i rambla de Rafael Casanova.

 

Amb la Quaresma arriben les representacions de La Passió, com és el cas de Cervera.

Amb la Quaresma arriben les representacions de La Passió, com és el cas de Cervera.

 

I aquesta cap de setmana arrenca el SuperMes del Baix Llobregat. Ho fa amb una SuperFesta el diumenge al matí al Parc de Can Mercader de Cornellà de Llobregat. Així, les famílies podran gaudir de tallers variats, música i del "trenet", un símbol del parc. La cirereta del pastís la posarà l'actuació de la banda de Sant Feliu de Llobregat Reggae per Xics, que ha creat la cançó del SuperMes, dedicada a la comarca, i que la tocarà en el concert de la SuperFesta. Una festa que donarà el tret de sortida a tot un mes d'activitats familiars. No us ho perdeu!

I com no pot ser d'altra manera, no hi falten els grans clàssics d'aquesta època. Fins al 27 d'abril, es representa La Passió de Cervera. Una representació que es remunta al segle XV, on es representava a l'interior dels temples, sent així, segons la universitat de La Sorbona de París, la més antiga d'Europa. Una representació que l'any 1969 va ser declarada d'interès públic i gaudeix d'una mediàtica reputació que la posa a primer terme pel que fa a aquesta tradició.

On també es pot gaudir d'aquesta tradicional representació, La Passió, és a Olesa de Montserrat, on es representarà fins a l'1 de maig, amb gairebé un miler de persones que la fan possible any rere any.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?