Tremp m'agrada!

El municipi és la capital de la comarca del Pallars Jussà

El municipi de Tremp, amb una superfície de 303 quilòmetres quadrats, és el més gran de Catalunya. Està situat al nord-oest de Catalunya, a mig camí entre Pirineus i la Plana de Lleida. El municipi és la capital de la comarca del Pallars Jussà, i s'estén entre la zona del Prepirineu català, a l'oest de la conca del riu Noguera Ribagorçana, i a l'est de la Noguera Pallaresa. Situat al centre de la comarca, inclou l'entitat municipal descentralitzada de Vilamitjana, antic municipi independent.

El nucli central del municipi està situat sobre un petit altiplà dins de la conca del seu mateix nom, a 468 metres d'altura sobre el nivell del mar. La Conca de Tremp, o Conca Deçà, constitueix una comarca natural, delimitada per les serres i muntanyes de Montllobar (1.125 m), Lleràs (1.678 m), Comiols (1.356 m), Sant Gervàs (1.834 m), Boumort (2.070 m) i Montsec d'Ares (1.678 m).

Malgrat formar part de les comarques pirinenques, la seva estratègica situació li permet gaudir d'un clima mediterrani, amb temperatures mitjanes similars a les del prelitoral català, si bé les temperatures màximes i mínimes són més extremes.

L'entorn natural del municipi és molt ric i divers, des de la Serra del Montsec o la Vall dels Voltors (La Terreta), els vessants dels rius Noguera Pallaresa i Ribagorçana o les muntanyes de Montllobar o Lleràs. Riquesa natural (paradís dels geòlegs), riquesa cultural (terra de castells i torres medievals) i riquesa social (terra de bon menjar i gent afable).

 
Basílica de Valldeflors a Tremp

Basílica de Valldeflors a Tremp

Tremp, com a cap de comarca, concentra la majoria de serveis turístics de la comarca. Destaca el fet d'haver-hi un Alberg de la Generalitat de Catalunya, i el municipi compta amb tres hotels, tres hostals, i quatre cases rurals, i compta amb una trentena d'establiments de restauració.

Tremp té dues cares força oposades, des d'un punt de vista de l'activitat econòmica. La gran major part del terme manté l'activitat agrícola tradicional, tot i que amb moltes terres abandonades i un canvi notori de l'activitat ramadera enfocada a la cria del porc. L'altra cara és la que presenta la ciutat de Tremp. Ciutat comercial i de serveis, acumula una gran part de l'activitat terciària del Pallars Jussà.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?