La singular Torre de l'Aigua de Sabadell

És un dels edificis més emblemàtics de la ciutat

 

Si hi ha un símbol que identifiqui la ciutat de Sabadell és l'emblemàtica Torre de l'Aigua. Un dipòsit d'aigua modernista que s'aixeca a la banda est de la ciutat, gairebé al cantell mateix de la riba del riu Ripoll, prop de la carretera de Caldes de Montbui. És considerat un dels 100 "Elements del Patrimoni Industrial de Catalunya" i es poden fer visites guiades els dies de Festa Major, el primer cap de setmana de setembre. La torre està catalogada com a Bé cultural d'interès local.

 

Va ser una de les primeres construccions realitzades amb formigó armat a Sabadell, que va permetre aixecar una estructura esvelta que alhora havia de sustentar un dipòsit d'aigua. L'obra, iniciada el 1916 i acabada el 1918, va ser planejada per l'enginyer Francesc Izard, projectada per l'arquitecte Lluís Homs, i va comptar amb la direcció de l'arquitecte Josep Renom. Com a dipòsit va funcionar entre 1922 i 1967.

 

 

La torre va deixar de funcionar com a tal el 1967. Vint anys després, el 1987, es va dur una restauració de l'edifici, mantenint-ne la fesomia original. El 1988 va passar a ser propietat de l'Ajuntament de Sabadell.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?