Reus m'agrada

La ciutat és la capital del Baix Camp

 

Reus és la capital de la comarca del Baix Camp, situat a l'oest del Camp de Tarragona i a uns 10 km de la mar Mediterrània. Amb una població que supera els 100.000 habitants, el municipi engloba una quarta part de la població de l'àrea metropolitana de Tarragona-Reus. La ciutat limita al nord amb els municipis de l'Aleixar, Castellvell del Camp, Almoster i la Selva del Camp, a l'oest amb Riudoms i, al Tarragonès, amb Constantí a l'est, amb Tarragona al sud-est, i amb Vila-seca al sud.

 

Es creu que l'actual territori de Reus ha estat habitat per l'home des de fa gairebé un milió d'anys, com així ho demostren els nombrosos jaciments arqueològics localitzats. Això no obstant, la vila com a tal és d'origen medieval, documentada a partir de l'any 1154. Una ciutat que va créixer de manera significativa als segles XVI i XVII, destacant per la producció d'estamenya i de ceràmica. Al segle XVIII va esdevenir la segona població més gran de Catalunya, amb una molt destacable producció i exportació d'aiguardents i teixits. Als segles següents la ciutat es va industrialitzar i hi van arrelar les noves inquietuds ideològiques del moment, convertint-se, després de Barcelona, en la ciutat de referència de tots els moviments culturals.

 

Reus és una ciutat modernista
Reus és una ciutat modernista | Cedida

 

 

  

 

Avui en dia es coneix per la seva activitat comercial, per ser un centre de l'escalada de roca i el lloc de naixement de l'arquitecte Antoni Gaudí. La zona sempre ha estat un important productor de vins i licors. El valor i l'interès del patrimoni de la ciutat de Reus es troba en la suma del conjunt de construccions arquitectòniques de diferents èpoques, espais naturals, rurals i urbans que configuren les més de 5.000 hectàrees que té el territori.

 

 

La ciutat ha vist néixer al llarg de la història personatges cèlebres, a més de l'universal arquitecte Antoni Gaudí, com són el pintor Marià Fortuny, l'escultor Joan Rebull o el general Joan Prim, entre d'altres. A més de construccions i espais singulars, Reus té un reconegut patrimoni intangible integrat per festes tradicionals que anualment se celebren a Reus i que mostren elements de valor contrastat.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?