El singular pont penjant que creua l'Ebre

El d'Amposta va ser el segon pont penjant del món construït amb el sistema de formigó armat

 

El pont penjant d'Amposta, que travessa el riu Ebre, va ser el segon pont penjant del món construït amb el sistema de formigó armat, després del pont de Brooklyn de Nova York, en el qual està inspirat.

 

El pont es va començar a construir el 1915, i es va acabar el 1921. Va ser dissenyat per l'enginyer José Eugenio Ribera i no va comptar amb una inauguració oficial. La construcció representa una de les obres arquitectòniques més destacables de la població i constitueix el símbol per excel·lència d'Amposta.

 

 

El Pont Penjant es troba muntat sobre dues pilastres, en forma d'arc de triomf, de 24 m d'alçada. El pont va ser durant molts anys el de llum més gran del país. La volada total del tram penjat és de 134 m. Després de les diferents reformes (1941, 1957, 1976 i 2008) el pont ha estat remodelat, però ens ha arribat als nostres dies amb un aspecte semblant a l'original, mantenint els sis cables sostenidors per cada costat, si bé s'han incorporat unes passeres exteriors per a vianants que no existeixen en el projecte original.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?