Gaudiu del patrimoni industrial ben a prop de Tremp

Una oportunitat de fer turisme industrial al Pallars Jussà

Una de les parades obligatòries quan es visita el municipi de Tremp és l'Espai Patrimonial de la Central Hidroelèctrica de Talarn. Una oportunitat única per gaudir del patrimoni industrial al Pallars Jussà.

Un espai que obria les seves portes l'any 2016, coincidint amb el centenari de la posada en funcionament de les instal·lacions. La Central la va construir Riegos y Fuerza del Ebro, pertanyent al grup La Canadenca, entre 1914 i 1917. Una empresa promoguda per Pearson que va ser l'encarregada de construir les centrals de la Noguera Pallaresa: Sossís, Talarn, Gavet, Terradets i Camarasa, en un aprofitament íntegre del riu.

Visitar aquest espai ofereix la possibilitat de fer un recorregut per l'exposició permanent "El Pallars il·lumina Catalunya". Una mostra que es va fer per commemorar el centenari d'hidroelèctriques al Pallars Jussà, l'any 2011, i que després de la itinerància es va establir en aquest espai. L'exposició ofereix un recorregut per la història d'aquestes grans infraestructures a principis del segle XX, destacant les transformacions socials i econòmiques que van comportar, tant en l'àmbit local com nacional.

A més, també es pot observar el funcionament de la sala de turbines, entenent d'aquesta manera els aspectes tècnics més rellevants.

 

L'Espai Patrimonial La Central Hidroelèctrica de Talarn es troba al Camí Sector Industrial, a Talarn, al municipi de Tremp. A La Central hi ha visites guiades periòdiques des de Setmana Santa fins a mitjans de setembre de dijous a dissabte, i de mitjans de setembre fins a Setmana Santa es poden concertar visites els dijous, divendres i dissabtes matí trucant al 973653470. També es pot participar de les propostes per a famílies Obre els Ulls a la Llum. Consulteu la proposta i els horaris!

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?