La Fira Modernista de Terrassa, un atractiu ?nic del territori

Se celebra des de l'any 2003 al mes de maig

 

La Fira Modernista de Terrassa s'ha convertit en pocs anys en un dels més destacats esdeveniments turístics de Catalunya, que atrau cada any al mes de maig més de cent mil visitants, durant un cap de setmana ple d'activitats culturals, gastronòmiques, infantils, espectacles i exposicions a la ciutat de Terrassa.

 

És la gran festa del modernisme a Catalunya, en la qual participen ciutats modernistes, artesans i artistes de tot el país, esdevenint l'aparador d'una època vital, colorista, innovadora que va deixar una profunda empremta en el caràcter i el paisatge catalans a través de les arts, l'arquitectura, la indústria...

 

Terrassa és una de les capitals catalanes, espanyoles i europees del modernisme industrial. Ha conservat i revalorat un extraordinari patrimoni arquitectònic (fàbriques, "vapors", magatzems, residències, edificis públics...) i l'ha convertit en un dels motors de la seva promoció turística i un element clau del nou paisatge urbà d'una ciutat que ha esdevingut a principis del segle XXI la quarta de Catalunya en població i s'ha situat en el rànquing de les 25 primeres ciutats espanyoles.

 

 

Una fira, que se celebra al mes de maig, i que es va iniciar l'any 2003. L'any 2006, la Generalitat de Catalunya va atorgar a la Fira Modernista de Terrassa la qualificació de Fira d'Interès Turístic a Catalunya.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?