Figueres m'agrada!

És la capital de la comarca de l'Alt Empordà

 

Figueres, la capital de la comarca de l'Alt Empordà, és el nucli urbà més important de l'Empordà, situat en el centre de la plana empordanesa, a 39 metres sobre el nivell del mar. Amb més de 45.000 habitants, els seus principals atractius són el paisatge, la cultura i la història.

 

A tocar del mar Mediterrani (a quinze quilòmetres), i als peus dels Pirineus, una de les característiques fonamentals de la zona és la tramuntana, vent sec i fred del nord que bufa indistintament a totes les estacions. La tramuntana és d'altra banda causant de l'ombra pluviomètrica que afecta la plana de l'Empordà.

 

Figueres gaudeix d'una situació privilegiada, a la cruïlla de la principal via de comunicació que va de Barcelona al Rosselló i França, i de la ruta que condueix de la costa empordanesa a l'interior del Prepirineu. Aquesta situació l'ha convertit, des d'antic, en un punt de trobada i d'aturada, de viatgers, menestrals i comerciants de tota mena.

 

L'atractiu comercial de Figueres és gran. Tot i que aquest atractiu s'ha matisat darrerament, amb l'auge d'altres localitats i la competència de Girona i Olot, Figueres continua sent un reclam setmanal important per a la seva comarca, que hi acudeix setmanalment a mercat (els dijous).

 

 

El desenvolupament del turisme ha afavorit la ciutat. Anualment, visiten Figueres molts dels turistes que travessen la frontera i aprofiten per fer-hi una petita aturada, i també molts veïns nord-catalans i francesos.

 

Actualment, el principal sector econòmic de Figueres és el sector terciari. La restauració, l'alimentació i tots els comerços i serveis que ofereix la ciutat hi representen un 75% de l'activitat econòmica. D'altra banda, Figueres disposa d'importants elements culturals patrimonials, com són el Teatre-Museu Dalí, el museu del Joguet, el de l'Electricitat i el de la Tècnica de l'Empordà, a més de la fortalesa més gran d'Europa, el Castell de Sant Ferran.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?