Coneix un espai singular al Terracotta, el Museu de la Ceràmica

La ceràmica té un paper molt important a la Bisbal d'Empordà

La Bisbal d'Empordà és un dels centres ceràmics capdavanters de Catalunya, digne hereu d'una tradició centenària. Una activitat que ha tingut una llarga història i tradició a la vila, i que avui dia encara es reflecteix en el paisatge urbà de la ciutat, on es poden observar les antigues xemeneies industrials, i amb nombrosos comerços on adquirir productes ceràmics.

Però sense cap dubte, si es vol conèixer la importància i la història de la ceràmica al municipi, la millor manera de fer-ho és visitant el Terracotta Museu de la Ceràmica.

El Museu es va inaugurar l'any 1991 amb una sala d'exposicions temporal. Va ser el 1998 quan es va obrir una primera exposició permanent. L'any 2009, el Museu tancava portes per tal d'iniciar el que serien les definitives obres de restauració de l'edifici, obrint portes de manera definitiva l'any 2015.

Actualment, el Museu té un fons de més de deu mil peces entre objectes ceràmics, eines i estris relacionats amb la seva fabricació, la majoria de les quals han estat donades pels fabricants bisbalencs. També pertany al seu fons una important col·lecció de ceràmica cedida per la Generalitat formada per més de tres mil atuells d'arreu de la península Ibèrica i de les illes Balears i Canàries.

 

El Terracotta Museu es troba al carrer del Sis d'octubre, número 99, i el preu de l'entrada és de 5 euros l'entrada general, però disposa de nombrosos descomptes (a consultar).
 

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?