Una cinquantena de propostes per descobrir el patrimoni cultural de les comarques gironines

Visites guiades, espectacles i molt més amb el Som Cultura 2018

 

El Som Cultura 2018 proposa durant el mes de novembre una cinquanta d'activitats genuïnes per descobrir l'oferta cultural, patrimonial i d'espectacles de les comarques gironines. Aquesta és la tercera edició del Som Cultura, i, mantenint la tendència de l'any passat, s'han configurat un seguit d'activitats atractives i de qualitat pels usuaris. D'una banda, Som Cultura 2018 ha estructurat les propostes geogràficament: els dies 3 i 4 de novembres a les comarques de l'Alt Empordà i Baix Empordà; els dies 10 i 11 de novembre, a les comarques del Pla de l'Estany i la Garrotxa; els dies 17 i 18 de novembre de les comarques del Ripollès i la Cerdanya i els dies 24 i 25 de novembre el Gironès i la Selva.

 

D'altra banda, el festival també es presenta agrupat en quatre blocs: visites per descobrir el patrimoni; visites teatralitzades; música i art als museus i, finalment, activitats inclusives. D'entre totes elles, cal destacar l'activitat que permet descobrir la infantesa i joventut del pintor Salvador Dalí a Figueres i que organitzen conjuntament els museus de la ciutat: Teatre Museu Dalí, Museu del Joguet de Catalunya i Museu de l'Empordà.

 

Museu Dalí
Museu Dalí | Xènia Gasull

 

També destaca la reedició de la proposta els 'Museus surten al carrer' que reuneix una quinzena d'equipaments de la Xarxa de Museus de Comarques Gironines que programen tallers infantils durant tot un matí a Sant Feliu de Guíxols. Tampoc hi falten les novetats, com el fet de poder descobrir el nou equipament cultural de La Fortalesa de Sant Julià de Ramis, compost pel D'Or Museum i l'espai Quim Hereu, entre altres, a través de la trobada d'instagramers #InstaCultura.

 

Per blocs temàtics, en l'apartat 'Música i arts als museus", destaquen les propostes musicals combinades com ara el concert de Lídia Pujol al Monestir de Sant Miquel de Cruïlles, amb visita guiada a l'espai i tast de productes empordanesos a càrrec d'Ítaca i el Consell Comarcal del Baix Empordà i l'ajuntament de la localitat. També l'actuació del grup Les Anxovetes a l'Alfolí de la Sal de l'Escala, amb visita al remodelat cementiri mariner del municipi, organitzat per Portalblau i l''Ajuntament de l'Escala; i l'espectacle de Gespa Teatre amb el Festival Amb So de Cobla que té lloc al Museu de Pesca de Palamós amb lectures dramatitzades, cançons i música de cobla amb so de mar.

 

Ripoll
Ripoll | Diego Espada

 

Pel que fa a "Visites teatralitzades", una de les més singulars és la proposta ' La guerra de l'arròs', que inclou un recorregut pels carrers i palaus de Torroella de Montgrí per conèixer la història del conreu de l'arròs i que finalitza amb un menú gastronòmic al restaurant del Palau Lo Mirador.

 

 

I en relació a les 'Activitats inclusives', la programació presenta diverses activitats inclusives per apropar la cultura a col·lectius de persones amb discapacitat. Destaca la visita al Monestir de Sant Pere de Galligants de Girona adaptada a les persones amb problemes d'Alzheimer i als seus cuidadors, o la visita al jaciment iber d'Ullastret per a persones amb diversitat funcional visual.

 

La campanya promocional Som Cultura, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, pretén estimular l'interès i el consum cultural de locals i visitants durant la tardor i fomentar la creació de productes turístics innovadors i atractius que permetin a donar a conèixer el territori en clau cultural des de recursos monumentals i patrimonials a manifestacions tradicionals, populars i d'identitat.

 

Podeu consultar totes les activitats i tramitar les inscripcions a totes ells al web somcultura.com

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?