Les Borges Blanques m'agrada

És la capital de les Garrigues

 

La capital de les Garrigues, les Borges Blanques, és un municipi situat en la zona de contacte entre els sectors de reg del Canal d'Urgell i els altiplans de la Depressió Central. Limita amb els termes de Cervià de les Garrigues (SW), l'Albi (SE), Vinaixa (SE), la Floresta (E), Arbeca (NE), Puiggròs (N), Juneda (NiW) i Miravall.

 

L'origen de la població es troba en un castell d'origen ibèric situat als confins de les terres dels ilergets, que persistí a través de les dominacions romana, visigoda i islàmica.

 

Les Borges Blanques és una població activa que treballa principalment en el sector de serveis i un baix percentatge es dedica a l'agricultura. En els darrers anys ha experimentat un impuls important del sector industrial afavorit per la creació de dos polígons industrials.

 

 

L'oli és el comerç més important de l'agricultura, i un dels trets característics de la comarca de Les Garrigues i el poble. Està fet a partir de la varietat d'oliva arbequina, i està reconegut mundialment.

 

Pel que fa a patrimoni, el municipi conserva mostres artístiques pictòriques de l'anomenat Art esquemàtic, com el Cogul i d'altres indrets de Lleida. També en té dels grups productors neolítics, en el jaciment de les Roques Guàrdies II, declarades Patrimoni Mundial, com tot l'art rupestre de Catalunya, el 1998. Hi ha un Centre d'interpretació de les Garrigues, així com el Museu Arqueològic de les Borges Blanques.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?