Amposta m'agrada

És la capital del Montsià, a les Terres de l'Ebre

 

 

Amposta, capital de la comarca del Montsià, està situada al marge dret del riu Ebre, al punt en què conflueixen la línia costanera i el delta de l'Ebre. El seu terme municipal, el més gran de la comarca, inclou els pobles de Balada i Poble Nou del Delta i les urbanitzacions Eucaliptus i Favaret.

 

Amposta és un territori molt ampli i amb moltes possibilitats. Des de la Serra del Montsià fins a arribar al mar per la desembocadura del riu, passant pel delta de l'Ebre, Amposta abasta un territori immens on la natura és la protagonista.

 

A partir dels indicis arqueològics, com ara un poblat ibèric amb set sitges de gra a la zona del castell, es pot determinar que ja hi havia presència ibèrica al terme municipal. També s'han trobat restes d'una vil·la romana a la vora del turó de la torre de la Carrova.

 

Torre de la Carrova
Torre de la Carrova | Cedida

 

 

  

El principal sector de l'economia de la ciutat era l'agricultura, fins ben entrat el segle XX, sobretot l'arròs i els regadius. Actualment l'economia està diversificada. La indústria tradicional del municipi ha estat la paperera i l'agroalimentària, entre aquesta darrera, destaca com una de les principals empreses de la vila la Cambra Arrossera del Montsià. Amb tot, és el sector terciari el que predomina. I és que la ciutat és el centre comercial i de serveis del Montsià i altres poblacions de fora de la comarca. A més el sector de l'ecoturisme relacionat amb el parc natural del Delta de l'Ebre, experimenta un constant creixement.

 

I és que el Parc Natural del delta de l'Ebre és un dels principals atractius de la zona. És la zona humida més gran de Catalunya i una de les més rellevants del Mediterrani occidental, sent declarat Parc Natural per la Generalitat de Catalunya el 1983.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?