8 de juny: Tancava la Model després de més d'un segle d'activitat

Catalunyamagrada.cat

El 8 de juny de 2017, Justícia tancava la Model, coincidint el primer dia sense presos, amb el 113è aniversari de les instal·lacions.

La Model va ingressar els últims reclusos el dia 6 de març d'aquell mateix any. Abans que s’iniciés el procés de tancament, la població del centre penitenciari se situava a l’entorn del miler de persones privades de llibertat. En el moment del tancament, en canvi, només en quedaven prop de 400. El 75 % eren presos preventius (302) i la resta eren penats (96).

 

Els preventius van ser traslladats cap a Brians 1, que prenia el relleu a la Model i es convertia en el nou centre de referència per a les persones pendents de judici de la demarcació de Barcelona. En canvi, els interns que complien condemna a la presó de l’Esquerra de l’Eixample es reubicaren a la resta de centres de la demarcació de Barcelona -Brians 2 (Baix Llobregat), Quatre Camins (Vallès Oriental) i Lledoners (Bages)-, segons la proximitat al lloc de residència.

La clausura de la Model (1904) va formar part d’un pla per a la reordenació dels equipaments penitenciaris de Catalunya.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?