16 d'abril: Seria l'aniversari de Frederic Mompou

Catalunyamagrada.cat

El 16 d'abril de 1893 naixia a Barcelona el compositor català Frederic Mompou Dencausse. Mompou va començar a estudiar piano, junt amb el seu germà Josep, amb Pere Serra a les Écoles Françaises de Barcelona i amb Modest Serra al Conservatori del Liceu abans d'establir-se a París per estudiar amb Ferdinand Motte-Lacroix l'any 1911.

La seva timidesa el va fer abandonar la seva carrera de solista per dedicar-se a la creació musical. El 1914 tornà a Barcelona, fugint de la guerra, però va retornar a París el 1921, i s'hi quedà fins a l'any 1941, en escapar de l'ocupació nazi de la capital francesa.

 

Al seu retorn va esdevenir membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. L'any 1980 li fou concedida la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya.

Morí el 30 de juny de 1987, amb noranta-quatre anys, a la ciutat de Barcelona. El seu fons es conserva entre la Biblioteca de Catalunya i la Fundació que porta el seu nom. El seu piano es conserva al Museu de la Música de Barcelona.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?