10 de juliol: És l'aniversari de Julio Manrique

Catalunyamagrada.cat

El 10 de juliol de 1973 naixia a Barcelona Julio Manrique Vicuña. Actor i director català, és a més productor teatral per la Brutal, que gestiona amb l'actor i director David Selvas i l'actriu, dramaturga i traductora Cristina Genebat. Ha estat actor resident del Teatre Lliure i director artístic del Teatre Romea.

Manrique va començar a estudiar Dret a la Universitat Pompeu Fabra, a tercer de carrera va entrar l'Aula de Teatre de la universitat on va coincidir amb el director teatral Josep Maria Mestres, que li va donar la oportunitat de participar el seu muntatge Enemic de classe, ja que buscava actors joves.

Després va estudiar a l'Institut del Teatre on va acabar de formar-se com a actor, l'any 1998 és becat per La Unió de Teatres d'Europa, en representació del Teatre Lliure, per participar en un taller internacional d’investigació sobre l’obra de Shakespeare.

Hem pogut gaudir de les representacions de Manrique al teatre, on ha treballat amb els millors directors teatrals com Àlex Rigola, Xavier Albertí, Sergi Belbel o Oriol Broggi, entre altres. Com també a la televisió amb sèries com La memòria dels cargols, Nissaga de poder, Temps de silenci, Porca Misèria o Infidels, entre altres.

 

A la gran pantalla ha treballat a Soldados de Salamina, Febrer i Fill de Caín.

Com a director ha destacat amb un munt d'obres i ha estat guardonat tres vegades, a més de la distinció Premi Butaca al millor actor per L’orfe del clan dels Zhao.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?