La cuina de Tremp m'agrada!

La vila proposa una gran varietat d'oferta gastronòmica de qualitat

Visitar Tremps és gaudir d'una variada oferta gastronòmica marcada per l'alta qualitat dels productes que se serveixen a la taula. Una gastronomia marcada per la seva posició geogràfica, fent que la cuina de la zona rebi influències tant de la plana com de la muntanya, amb productes típicament pirinencs i altres propis de la Mediterrània.

La influència de la muntanya es nota en les carns, les truites de riu i les trumfes i bolets. De la plana, no falten els productes típicament mediterranis, com el pa, el vi, l'oli, les herbes i els condiments. El resultat: una cuina tradicional amb matèries de primera qualitat.
Destaca també la producció d'embotits de porc i de corder, com la típica girella.

Un dels camps amb més tradició i abundor és el dels embotits de porc (el xolís, la secallona, el bull, la llonganissa...) i també de corder, amb la típica girella, l'únic embotit que utilitza el corder com a base de la seva elaboració. El trinxat de menuts, freixura i cap es lliga amb arròs, al qual s'afegeix segons l'artesà, ous, julivert, pa, cansalada de porc, pebre i sal.

Girella de Tremp

Girella de Tremp

 

Un altre producte típic de la zona és la coca d'enciam, el que seria la variant local de la coca de samfaina, i els panadons d'espinacs.

Per tancar l'àpat, no hi poden faltar unes bones postres. Destaquen les elaborades amb productes de la zona, com són les coques, entre elles les de sucre o de llardons, i també el brossat amb mel o les ametlles garrapinyades, entre altres.

Els vins de la zona, antigament molt coneguts, estan tornant a renéixer gràcies a l'impuls dels productors locals. Una bona manera d'acompanyar els àpats a Tremp.

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?