La gastronomia de la Seu d'Urgell m'agrada

Hi destaca la producció de formatge artesanal

 

La cuina de la Seu d'Urgell, com la del conjunt de la comarca de l'Alt Urgell, està marcada per la naturalesa de les valls muntanyenques, que tradicionalment s'havia caracteritzat per l'autosuficiència. Les verdures, cereals i fruits del bosc estan molt presents als plats de la zona, així com la caça i la pesca.

 

El producte alimentari estrella de la zona, però, són els formatges, dels quals es disposa d'una gran varietat: de vaca, d'ovella i de cabra, tradicionals o nous. Tant és així que en el marc d'una de les fires més antigues de Catalunya, la mil·lenària Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell, se celebra la Fira de Formatges Artesans dels Pirineus. Una fira que té lloc durant el tercer cap de setmana d'octubre i acull en un espai comú una quarantena de formatgers artesans provinents de tot l'arc pirinenc.

 

I d'entre tots els formatges que s'hi elaboren a la zona, cal destacar Urgèlia, l'únic formatge amb denominació d'origen protegit de Catalunya. Un formatge creat per la Societat Cooperativa CADÍ, empresa centenària ubicada a la Seu d'Urgell i amb una gran tradició formatgera, que va ser distingida el 2015 per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi.

 

També destaca l'elaboració artesanal d'embotits, d'herbes aromàtiques i de conserves.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?