Endolceix el teu dia amb pastissets de Tortosa

Són les postres típiques de la capital del Baix Ebre i de bona part de les Terres de l'Ebre

El pastisset és el dolç més tradicional i popular de Tortosa. Un dolç que són una herència del passat àrab, la Tortosa andalusí. Se'n poden trobar farcits amb brossat, moniato, xocolata, confitura de taronja, crema, massapà i, també per Nadal, fins i tot de torró. Però els pastissets de Tortosa més coneguts són els de cabell d'àngel, una confitura que s'elabora a partir de les carabasses grogues, també anomenades carabasses de confitar.

Així es preparen:

 

INGREDIENTS

  • 350 g de farina
  • 100 g de sucre
  • 30 cl d'oli
  • 1 tassa de moscatell
  • 1 raig d'anís
  • 1 ou
  • cabell d'àngel

ELABORACIÓ

  • Posem la farina, el moscatell, l'anís o matafaluga, l'oli i el sucre en un bol i ho pastem bé.
  • Quedarà una pasta força oliosa, que heu de posar a sobre d'un taulell.
  • Aneu fent boletes petites d'uns 7 cm de diàmetre, i estireu-les com si fossin galetes.
  • Poseu al centre una cullerada de cabell d'àngel, i plegueu sobre ella mateixa.
  • Com si féssiu crestes, segelleu les cantonades recaragolant-les.
  • Aneu col·locant els pastissets en una safata de forn amb paper a sota.
  • Bateu l'ou i pinteu els pastissets.
  • Enforneu-los a uns 200 graus uns 15 minuts.
  • Quan els traieu, ensucreu-los generosament quan estiguin calents.
  • Deixeu-los refredar completament, i ja els podeu servir.
Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?