Degusta la cuina del Baix Llobregat

Hi ha productes típics de la zona, com les carxofes, o el Gall de Pota Blava

La cuina de Sant Feliu de Llobregat cal emmarcar-la dins la gastronomia del conjunt del Baix Llobregat, que conserva els seus orígens agrícoles oferint una extensa gamma de productes autòctons. Productes com les cireres, els espàrrecs o les carxofes, sense oblidar el premiat pollastre de la raça Prat –distingit per la Unió Europea.

Els restauradors de la zona s'han basat en aquests productes típics per configurar un catàleg de plats que fan de la seva cuina un signe distintiu de qualitat, i que a les diferents llars de la vila tenen un paper molt rellevant.

Parlant del Gall de Pota Blava, un dels distintius del Baix Llobregat, la Raça Prat és autòctona de la zona, i es caracteritza pel seu color ros fosc, les potes de color blau pissarra i la cresta senzilla dentada. La cua del gall té plomes abundants i caiguda cap enrere. La seva carn, de color fosc i molt uniforme, és melosa i fina, i sense greixos excessius.

Es crien a terra, i la seva alimentació està basada en un mínim del 80% de cereals, així com estant totalment prohibida la utilització de factors de creixement. Un producte tan singular que és l'única au d'aquesta espècie de tot l'estat espanyol que ostenta el segell d'Indicació Geogràfica Protegida, distintiu que atorga la Unió Europea.

 

Aprenem a preparar un plat que conjuga dos dels productes típics de la zona: el Gall de Pota Blava i les carxofes. Cuinem Fideuada de Pota Blava i carxofa Prat.

Per a preparar el plat, necessitem:

Pota Blava, carxofa Prat, fideus, brou de Pota Blava, ceba, tomàquet, pebrot vermell, all.

Elaboració:

  1. Daurem el Pota Blava desossat en una cassola ampla, i ho retirem del foc.
  2. Amb l'oli de fregir el Pota Blava, fem el sofregit de verdures amb la ceba, l'all, el pebrot i el tomàquet.
  3. Hi afegim el Pota Blava i 1 litre de brou que haurem fet amb el coll i les potes del Pota Blava.
  4. Ho deixem coure una hora i mitja a foc molt lent.
  5. Hi afegim les carxofes ben tallades i els fideus.
  6. Quan els fideus estiguin cuits, ja està llest per servir.
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?