La cuina de Vic m'agrada

Els embotits de la zona gaudeixen d'un ampli reconeixement

 

Si hi ha una expressió que resumeix el fet gastronòmic a la ciutat de Vic, i la comarca d'Osona en el seu conjunt, aquesta és "de la terra a la taula". I és que amb aquesta frase es resumeix la gastronomia de la zona, marcada pels embotits i els derivats del porc.

 

A ningú se li escapa la importància de la famosa llonganissa de Vic, però també cal tenir presents productes com la botifarra, el bisbe, la somaia, el fuet, la baiona...

 

Uns productes elaborats als quals cal sumar altres d'elaborats artesanalment, com són els formatges i làctics, la pastisseria, la cervesa i molts d'altres, a més dels bolets i la tòfona, estrets directament dels boscos de la comarca.

 

Uns productes que es poden degustar als nombrosos restaurants de la zona, on els seus cuiners són capaços de combinar aquests productes locals elaborant una cuina on conflueixen tradició i modernitat.

 

Coneguem millors els productes típics:

 

 

La llonganissa de Vic, l'estrella de la carta, s'elabora en diferents municipis que integren la Plana de Vic. És un embotit elaborat amb carn picada i cansalada de porc, a més de sal i pebre negre. Compta amb el segell d'Indicació Geogràfica Protegida, que garanteix la seva qualitat i la seva procedència.

 

Per la seva banda, la Somalla és una botifarra a mig assecar, gustosa i tendra, amb menys sal i pebre que les llonganisses.

 

Ja provinents de l'entorn, la tòfona negra és una de les joies naturals de la comarca. Procedeix dels boscos i de l'hivern. Osona, amb Vic com a centre neuràlgic, és capdavantera en la seva recollida. I la ceba vigatana, de pell violada i forta de gust. Té el renom de ceba dolça perquè havia estat considerada així­ en temps passat, quan el gust era diferent del d'ara i també diferent de les altres varietats de cebes.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?