La cuina d'Amposta m'agrada

La gastronomia local aprofita els recursos naturals del Delta de l'Ebre

 

Els abundants recursos que ofereix el delta de l'Ebre, des de la caça, fins a la pesca i l'agricultura, marquen la cuina d'Amposta, ben rica i variada. Una cuina marcada per la tradició marinera catalana a la qual cal afegir la gran varietat de plats d'arròs i llagostins.

 

També destaca la tradicional cuina amb peix de riu, com les anguiles i les angules, sense oblidar l'abundant marisc de la zona, amb musclos, cloïsses, ratllats, canyuts, i molt més.

 

Pel que fa als plats de carn, la seva base són la caça d'ocells, especialment l'ànec. Una varietat culinària que es completa amb els productes que ofereix l'agricultura de la zona, amb una àmplia presència de les carxofes, les cols i les faves.

 

Arribant ja a les postres, tenen important presència els cócs, amb brossat, ou o licors, a més dels tradicionals pastissets, les borraines amb mel o les coquetes de sagí.

 

 

Xapadillo d'anguila
Xapadillo d'anguila | Cedida

 

Amb tots aquests ingredients hi ha una bona pila de plats tradicionals a destacar. Entre ells, la col, fesols i arròs; les sopes de farigola, l'arròs a banda, les paelles d'arròs, les faves ofegades, les baldanes d'arròs i de ceba rostides o amb ceba i tomata, l'abadejo esqueixat o l'anguila amb suc.

 

També destaquen els preparats destinats al rebost de manera tradicional. Així, ha estat tradició, i encara es manté, preparar xapadillos d'anguila i de tenca, escabetxos de carn i de peix, i el frito. Al rebost també es tenien les tomates en conserva, el codonyat, la mel o les olives, que solien fer-se trencades o posades amb sosa.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?