7 propostes per gaudir del cap de setmana a Catalunya

Les activitats més destacades giren al voltant de la festivitat de Sant Antoni

 

La proximitat de la festivitat de Sant Antoni Abat (17 de gener) marca l'agenda d'activitats del cap de setmana arreu del territori català. Tant és així, que són molts els municipis que ja aquest cap de setmana, dies 12 i 13 de gener, celebren la tradicional rua d'Els Tres Tombs.

 

Entre elles, destaca la Festa dels Tres Tombs de Sant Andreu de Palomar a Barcelona, la més antiga de la ciutat comtal. Diumenge, dia 13, hi desfilen cavalls, genets, amazones, els llancers de la Guàrdia Urbana i tota mena de carruatges. La rua arrencarà a les 11.30 hores.

 

A Taradell, per la seva banda, celebren les Festes dels Tonis el diumenge, dia 13. Unes festes que són una tradició centenària al municipi, que únicament es van deixar de celebrar durant els anys de la guerra civil espanyola. L'Acte central de les festes dels Tonis de Taradell és el passant dels tres tombs, on tots els carruatges i eines disponibles a Taradell i d'altres municipis de Catalunya surten al carrer degudament guarnits i carregats.

 

Més tres tombs, en aquest cas a Martorell, també diumenge. Els actes festius, però, comencen dissabte amb el pregó de la festa des del balcó de l'Ajuntament i amb l'intercanvi de banderes entre els portadors de l'any anterior i els de l'any actual. Diumenge se celebren els Tres Tombs, a més d'altres activitats vinculades a la festa. I a Valls, els Tres Tombs tenen una gran tradició a la ciutat presentant la millor col·lecció de carros de treball que es pot veure desfilar en tota Catalunya actualment, així com un dels itineraris de major bellesa plàstica pel barri antic de la ciutat. La festa està catalogada com a Festa Tradicional d'Interès Nacional. No us ho perdeu!

  

 

 

Últims dies de Pastorets a Igualada
Últims dies de Pastorets a Igualada | Cedida

 

 

  

Més enllà de les celebracions de Sant Antoni, durant el cap de setmana hi ha altres propostes arreu del territori. Aquest diumenge, per exemple, finalitzen les representacions del Pessebre vivent de les Gunyoles a Avinyonet del Penedès, un pessebre en moviment i parlat amb vestuari d'època i tradicional i música enregistrada que es representa des de 1976. També serà l'última oportunitat per gaudir d'Els Pastorets d'Igualada al Teatre Municipal l'Ateneu.

 

 

Mentre que aquest mateix divendres arrenquen les Festes de Sant Sebastià a Matadepera. Una celebració que té per objectiu recuperar la Matadepera rural que un dia el poble va tenir. Ho fa amb diferents activitats relacionades amb la natura, com la baixada de torxes o la fira de productes artesanals.

 

No us quedeu a casa el cap de setmana, que hi ha moltes coses a fer!

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?