6 plans per gaudir del cap de setmana a Catalunya

Les propostes destacades per als pròxims dies arreu del territori

 

 

Arriba un nou cap de setmana, i les activitats els dies 26 i 27 de gener es multipliquen arreu de Catalunya. Unes activitats pensades per a tots els gustos i edats de les quals en destaquem algunes perquè no us perdeu res.

 

Una de les activitats estacades és el tret de sortida a la temporada de calçots amb la Festa de la Calçotada de Valls, el diumenge, dia 27. Una diada festiva, popular i promocional entorn del calçot que impregna els carrers i places de Valls. Cercaviles, demostracions de coure calçots a la graella, concursos de cultivadors de calçots, d'elaboració de salsa de la calçotada i de menjar calçots i altres degustacions són algunes de les propostes que trobareu!

 

Més propostes. Del 25 al 27 de gener se celebra Trufforum Vic, amb Mercat de la Tòfona, tallers, mercat ponències professionals, i molt més. Un mercat anual que se celebra de manera itinerant en diferents ciutats i espais expositius amb la voluntat de donar la màxima difusió als valors i a la cultura de la tòfona.

 

D'altra banda, a Móra la Nova se celebra els dies 26 i 27 la Fira Intercomarcal de l'Oli amb la voluntat de difondre i promocionar els diferents olis que es produeixen a les nostres terres. La fira es realitzarà al Pavelló Comercial on hi ha representades les cooperatives i almàsseres de les tres comarques participants, i a més, inclou diferents activitats lúdiques per a tota la família.

 

Fira del Torró
Fira del Torró | Cedida

 

 

Més propostes culturals per al cap de setmana. Diumenge 27 hi ha diferents propostes en aquest sentit. Una d'elles, l'Aplec de la Sardana d'Òdena. Un aplec tradicional que se celebra al municipi des del 2004 amb presència de les més destacades cobles del país. I al mateix municipi, i durant el mateix dia, no us perdeu la Fira dels Torrons, la fira de Sant Sebastià. Una fira tradicional que recorda les antigues fires de poble on hi ha una mostra d'artesans torronaires, jocs populars i tradicionals de fira, esmorzar, artesania, i molt més.

 

Tres Tombs a Tàrrega
Tres Tombs a Tàrrega | Cedida

 

 

Finalment, recordar que aquest diumenge encara es pot gaudir dels Tres Tombs, per Sant Antoni, en diferents municipis de Catalunya. Un d'ells és amb la Festa dels Tres Tombs de Sant Antoni i Mercat Tradicional a Tàrrega. Hi haurà cercavila, benedicció dels animals, esmorzar popular, i mercat d'artesans, entre altres propostes.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?