Budó retreu a Iceta els presos polítics i la investidura de Puigdemont

La portaveu del Govern diu que continuaran demanant un diàleg "real" tot i que se'ls hagi acusat de "trencar ponts"

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha retret a Miquel Iceta que "mai" hagi tingut "cap paraula a favor dels presos i preses polítiques ni cap a les persones que s'han hagut d'exiliar". Des de la Seu d'Urgell, ha afirmat que "aquesta és l'aberració democràtica més important" que viu el país. També ha criticat que el PSC apel·li ara a la "cortesia política" quan aquesta no va existir "per poder celebrar el ple d'investidura del president Puigdemont" ni per fer cap de l'executiu català a Jordi Sànchez i Jordi Turull. La també portaveu del Govern ha dit que davant les acusacions de "trencar ponts" pel fet de tombar l'elecció d'Iceta com a senador, continuaran demanant un diàleg "real" que posi sobre la taula "tot allò que s'ha de resoldre políticament". 

Budó ha argumentat que si Iceta no ha aconseguit els suports suficients és perquè "el Parlament és sobirà" i correspon a aquesta cambra designar els representants territorials que van al Senat. També ha deixat clar que no compateix l'anàlisi que en fa de tot plegat el líder del PSC i ha assegurat que "l'aberració democràtica més gran i més flagrant" que pateix el país és que hi hagi polítics empresonats i a l'estranger, sobre els quals, ha afegit la consellera, no ha sentit que Iceta hagi pronunciat "cap paraula" al seu favor. A més, també ha posat com a exemple "d'aberració democràtica" el fet que fiscalia acusi "d'organització criminal a treballadors i servidors públics de la Generalitat".

La consellera de la Presidència també ha afirmat que "mai" s'han sentit "acompanyats" de la "cortesia política" dels socialistes i ha criticat que aquesta no s'apliqués per poder dur a terme el ple d'investidura de Carles Puigdemont, ni per fer cap de l'executiu català a Jordi Sànchez i Jordi Turull. En aquest sentit, ha explicat que també l'ha trobat a faltar per teixir una "voluntat real de diàleg". La també portaveu del Govern ha conclòs: "Esperaríem que el PSOE i el PSC tingués aquesta voluntat de diàleg, cregués en el diàleg i en les solucions polítiques i no en les solucions judicials, malgrat que ens fa l'efecte que en aquests moments no es troben en aquesta posició".

 
 

Comentaris