Avís del proper president del Consell Europeu a Pedro Sánchez

Charles Michel recorda que l'euroordre té "normes" basades "en el principi de separació de poders"

El proper president del Consell Europeu i exprimer ministre de Bèlgica, Charles Michel, ha defensat aquest dijous que el sistema de les euroordres té unes "normes" basades "en el principi de la separació de poders", i que no hi pot "intervenir". En una roda de premsa a la Moncloa amb Pedro Sánchez, Michel ha recordat que la separació de poders és un "valor molt important en l'estat de dret". "Escolto el missatge de diàleg respectant la constitució dins l'estat de dret que planteja Sánchez. Espanya és un estat sobirà amb unes institucions democràtiques que compta amb una autoritat judicial", s'ha limitat a dir el liberal belga, que ha recordat que des de finals d'octubre ja no és primer ministre del seu país.

"En l'euroordre hi ha normes, procediments, que s'emmarquen en l'estat de dret europeu, també, i que es basen en el principi de separació de poders", ha remarcat.

"No vull intervenir en un tema que depèn de la separació de poders", ha afegit.

Les paraules de Michel arriben mentre Bèlgica analitza les euroordres per l'extradició a Espanya de Carles Puigdemont, Toni Comín i Lluís Puig, i just l'endemà que la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, assegurés en un article al belga 'Le Soir' que el "correcte funcionament" de l'euroordre en aquest cas és una "prova de foc" per a la cooperació judicial a la UE.

Michel i Pedro Sánchez s'han reunit a la Moncloa per analitzar l'agenda europea pels propers mesos i, entre d'altres temes, han tractat el marc financer plurianual, que s'ha d'aprovar properament, el Brexit o el canvi climàtic.

 
 

Comentaris (9)
Josep Sierra Roca Fa 2 mesos
Al humà sanchez i companyia se’ns hi en refot lo que digui la UE o el Consell de Europa. Ells van a lo que els hi agrada de veritat: reprimir i eliminar als que no pensen com ells, en aquest cas, als catalans.
Apu Fa 2 mesos
Vol dir que Sánchez l'ha volgut pressionar perquè el Govern de Bèlgica ordeni l'extradició dels refugiats?
L'OBSERVADOR ASTORAT Fa 2 mesos
Charles Michel, just remember "LÉON DEGRELLE"
X*2 Fa 2 mesos
Ho has sentit , president de la dictadura borbónico-franquista ?
quina pudor Fa 2 mesos
Uuiii.... després de les amenaces de la Calvo ja s'ha trobat amb el Chanchez, i com no, hauran parlat de "lo suyo"
Fuck CiU Fa 2 mesos
Hace tres meses el TEDH condenó a Bélgica por desatender una euroorden relativa a una etarra con el poético nombre de Pepona. De modo que el Sr Michel puede ahorrarnos sus poéticas disertaciones sobre el tema.
Lisa Fa 2 mesos
Hace años, España fué asilo de criminales nazis, mientras el sr. González, en aquella época presidente del gobierno, se hacia el sueco ante las peticiones de extradiciones...España no puede dar lecciones a nadie de justícia y mucho menos exigir nada a ningún país democrático de la UE, o sea menos chulería ñordos..
GAVANENC Fa 2 mesos
O sigui que Sanchez a volgut que el president del Consell Europeu presionés a la justicia Belga perque extraditesin el president Puigdemont.....molt bona cleca l'ha ha fotut en tots els morros. M'agrada que aquest home sigui imparcial i no es deixi influir. Ja era hora !!!!
GAVANENC Fa 2 mesos
O sigui que Sanchez a volgut que el president del Consell Europeu presionés a la justicia Belga perque extraditesin el president Puigdemont.....molt bona cleca l'ha ha fotut en tots els morros. M'agrada que aquest home sigui imparcial i no es deixi influir. Ja era hora !!!!
Ramon Fa 2 mesos
Espanya no és una democràcia. Qui parla tothora de feixismes és burro. Un burro, un covard polític i un indigent dialèctic. No, Espanya no és feixista. Ni tan sols VOX, és feixista. Espanya no és feixista. Però, una democràcia, tampoc. Entre d'altres raons perquè la divisió de poders no existeix.
X*2 Fa 2 mesos
No és feixista ? Però vivim en un franquisme de fa 80 anys, i el franquisme si no és feixisme, deu ser nazisme, no?
Fat Boy Fa 2 mesos
Efectivament, no es feixista, es de "centro derecha". El Franco tampoc era un feixista, era "un poco autoritario".
Bon cop de falç Fa 2 mesos
Per mi Espanya i Vox són feixistes, i no em considero ni burro i molt menys covard, potser tú tens un pà a cada ull, si no veus que aquest país hi han els hereus del franquisme, cosí germà del nazisme i el feixisme..per tant el pots anomenar com vulguis, però és el que és!!!