Avís del proper president del Consell Europeu a Pedro Sánchez

Charles Michel recorda que l'euroordre té "normes" basades "en el principi de separació de poders"

El proper president del Consell Europeu i exprimer ministre de Bèlgica, Charles Michel, ha defensat aquest dijous que el sistema de les euroordres té unes "normes" basades "en el principi de la separació de poders", i que no hi pot "intervenir". En una roda de premsa a la Moncloa amb Pedro Sánchez, Michel ha recordat que la separació de poders és un "valor molt important en l'estat de dret". "Escolto el missatge de diàleg respectant la constitució dins l'estat de dret que planteja Sánchez. Espanya és un estat sobirà amb unes institucions democràtiques que compta amb una autoritat judicial", s'ha limitat a dir el liberal belga, que ha recordat que des de finals d'octubre ja no és primer ministre del seu país.

"En l'euroordre hi ha normes, procediments, que s'emmarquen en l'estat de dret europeu, també, i que es basen en el principi de separació de poders", ha remarcat.

"No vull intervenir en un tema que depèn de la separació de poders", ha afegit.

Les paraules de Michel arriben mentre Bèlgica analitza les euroordres per l'extradició a Espanya de Carles Puigdemont, Toni Comín i Lluís Puig, i just l'endemà que la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, assegurés en un article al belga 'Le Soir' que el "correcte funcionament" de l'euroordre en aquest cas és una "prova de foc" per a la cooperació judicial a la UE.

Michel i Pedro Sánchez s'han reunit a la Moncloa per analitzar l'agenda europea pels propers mesos i, entre d'altres temes, han tractat el marc financer plurianual, que s'ha d'aprovar properament, el Brexit o el canvi climàtic.

 
 

Comentaris