8.000 persones omplen la piscina del Circuit Festival

La macrocita dedicada al públic gai recala al parc aquàtic amb música i diversió dins les piscines en una jornada que s'allarga tot el dia

Prop de 8.000 persones participen aquest dimarts en l'acte més multitudinari i emblemàtic del Circuit Festival, la festa al parc aquàtic Illa Fantasia, a Vilassar de Dalt (Maresme). La música, les baixades pels tobogans i la diversió dins les piscines s'apoderen d'aquesta jornada del Circuit Festival, la macrocita dedicada al públic gai i que enguany celebra la dotzena edició, del 8 al 18 d'agost. La 'Water Park Day' també entra dins el programa del Girlie Circuit, un festival per al públic lesbià, que té lloc a Barcelona del 9 al 13 d'agost. "Portava anys veient el Circuit per la tele i pensava que jo havia de venir aquí. És el meu primer any i estic encantat. El parc aquàtic és enorme; les atraccions, súper 'guais', la gent, maquíssima. És total", ha afirmat Julen, pletòric, vingut de Sant Sebastià.

Les atraccions aquàtiques del parc, una piscina d'onades com a escenari central i les actuacions de DJs són els principals reclams de la festa 'Water Park Day', que reuneix aquest dimarts prop de 8.000 persones, segons els organitzadors. La jornada, que ha començat a les 10 del matí, s'allarga durant dotze hores, tot i que després la festa encara continua i es trasllada a la discoteca d'Illa Fantasia. 

"Encara em queda una setmana a Barcelona, però l'any que ve segur que repeteixo", assegura Julen amb el mateix entusiasme que transmeten molts dels participants a la festa d''Illa Fantasia. "És tot tan perfecte, còmode, relaxat i càlid que, a la gent, li encanta. L'organització és increïble, a més de tot el que ofereix Barcelona", exclama Jorge, argentí resident a Berlín, que és la segona vegada que participa en el festival. En canvi, al seu costat, Eduardo fa deu anys seguits que viatja de la capital alemanya a Barcelona per aquesta cita, "i repetiria vint anys més", s'afanya a puntualitzar. 

També molts participants ressalten com a positiu l'elevada concurrència de participants en un recinte tan gran. "M'està semblant genial. No esperava tanta gent i m'està semblant molt cosmopolita. Vénen de totes parts del món i escolto moltes llengües que no entenc. És molt divertit", explica Víctor Manuel, de Perú, que participa per primera vegada al Circuit. "És impressionant. Hem vingut a la 'Water Park Day' i només ens podem quedar dos dies. Després tornarem a Marsella perquè hem de treballar", ha assenyalat Sara, participant francesa. "Gent extraordinària es reuneix per passar-ho bé amb música increïble", resumeix Paul, de Melbourne (Austràlia), acompanyat per una colla d'amics.

 

Participants de més de 80 països

El Circuit Festival és la cita LGTBI de música i oci més rellevant a nivell internacional, per la seva durada i la gran afluència de públic, i converteix Barcelona durant uns dies en un punt de trobada per celebrar la diversitat d'orientació sexual, i també d'expressió de gènere. Segons els organitzadors, prop del 70% del públic és internacional, de més de 80 països. Alguns dels països amb més participants són els Estats Units, Austràlia, Israel, Itàlia, França, Alemanya, Colòmbia i Regne Unit. Algunes d'aquests participants vénen de països on l'homosexualitat encara està perseguida i castigada, com Rússia o països àrabs. 

Barcelona exhala aquests dies llibertat i entusiasme del col·lectiu LGTBI. Amb tot, l'Observatori contra l'Homofòbia va recordar la setmana passada les violències i discriminacions per motius d'orientació sexual o d'identitat i expressió de gènere que encara es registren a Catalunya, amb 102 casos que havien arribat a l'entitat durant els set primers mesos l'any, especialment a la ciutat de Barcelona.

 

Comentaris